Projekt jest skierowany zarówno do zawodowych kucharzy, jak i osób, które pasjonują się gotowaniem. W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Praktyki są dostosowane do potrzeb i umiejętności.
Organizacja zaprasza osoby w wieku 18-35 lat, zamieszkałe w Małopolsce, nieuczące się, niepracujące:
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
I. PRZYGOTOWANIE DO WYJAZDU: (ok. 1,5 miesiąca)
II. W TRAKCIE POBYTU ZA GRANICĄ (2 miesiące)
III. PO POWROCIE (do chwili znalezienia zatrudnienia)
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail: gotuj@fundacjaproaktywni.pl, Plac Sikorskiego 2 (II piętro), 31-115 Kraków.
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk do programu TVP „Fundusze Europejskie jak to działa” https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE&t=176s.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/